Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczonych pomidorów
Kroki postępowania
![Krok 1 - Krem z pieczonych pomidorów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-pieczonych-pomidorow1-2.jpg)
Dodaję ząbki czosnku w łupinie, plastry cebuli pokrojonej i obranej. Skrapiam olejem i wstawiam do piekarnika na 35 minut do temperatury 200 stopni.
![Krok 2 - Krem z pieczonych pomidorów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-pieczonych-pomidorow2-2.jpg)
Po wyjęciu z piekarnika obieram pomidory ze skóry i przekładam do garnków. Osobno czerwone,
![Krok 3 - Krem z pieczonych pomidorów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-pieczonych-pomidorow3-2.jpg)
![Krok 4 - Krem z pieczonych pomidorów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-pieczonych-pomidorow4-2.jpg)
![Krok 5 - Krem z pieczonych pomidorów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-pieczonych-pomidorow5-2.jpg)
Do pomidorów żółtych dodaję obrany czosnek z łupiny, kawałki cebuli, bulion. Do pomidorów czerwonych dodaję bazylię. Miksuję blenderem, doprawiam solą, pieprzem, cubrycą. Wstawiam na gaz podgrzewam i dodaję śmietanę. Nie zagotowuję już zupy. Podaję dwu kolorową zupę z kawałkami sera feta.
![Krok 6 - Krem z pieczonych pomidorów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-z-pieczonych-pomidorow6-2.jpg)