Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krem z selera z płatkami migdałowymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 kg
pietruszka 1 szt
ziemniaki 2 szt
śmietana 1 łyżka
płatki migdałowe 5 łyżek
rosół drobiowy 1 l
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z selera z płatkami migdałowymi

Seler, ziemniaki oraz pietruszkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa dodać do rosołu i zagotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać śmietanę, sól oraz pieprz, wymieszać. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem. Płatki migdałowe podprażyć na patelni. Przed podaniem posypać krem płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 04.04.2014 18:01
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak