Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z pora
Kroki postępowania
Pory umyć, odciąć ciemno-zielone końce. Poszatkować. wrzucić na rozgrzane masło klarowane i zeszklić.
![Krok 1 - Kremowa zupa z pora foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowa-zupa-z-pora1-2.jpg)
Zalać wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie i przyprawę warzywna.
![Krok 2 - Kremowa zupa z pora foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowa-zupa-z-pora2-2.jpg)
następnie dodać obraną marchew i seler naciowy, zagotować.
![Krok 3 - Kremowa zupa z pora foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowa-zupa-z-pora3-2.jpg)
Wsypać przepłukaną kasze jaglaną, gotować zupę ok 15 minut.
![Krok 4 - Kremowa zupa z pora foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowa-zupa-z-pora4-2.jpg)
Wyjąć liście laurowe, ziele angielskie i marchewkę. Dodać serek topiony i zmiksować zupę na krem.
Doprawić do smaku pieprzem, 2-3 szczyptami świeżo tartej gałki i zagotować.
![Krok 5 - Kremowa zupa z pora foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowa-zupa-z-pora5-2.jpg)
Ser zetrzeć na tarce, dojrzewające salami pokroić w kosteczkę. Natkę posiekać.
Posypać zupę dodatkami i podawać
![Krok 6 - Kremowa zupa z pora foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowa-zupa-z-pora6-2.jpg)