Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy sernik
Kroki postępowania
Ciastka zmiksować w rozdrabniaczu. Masło rozpuścić, wsypać ciastka, wymieszać. Tortownicę (średnica 23cm) wyścielić papierem do pieczenia, wsypać ciastka z masłem. Ugnieść i wyrównać. Wstawić do lodówki.
![Krok 1 - Kremowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowy-sernik1-2.jpg)
Do miski wrzucić twaróg i mascarpone.
![Krok 2 - Kremowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowy-sernik2-2.jpg)
![Krok 3 - Kremowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowy-sernik3-2.jpg)
![Krok 4 - Kremowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowy-sernik4-2.jpg)
Wlać masę serową na schłodzony spód. Tortownicę owinąć dokładnie od spodu folią aluminiową. Sernik piec w kąpieli wodnej (wstawić tortownicę w większą formę, wlać wrzątek do ok. 1/3 wysokości tortownicy), 10 minut w 180 stopniach, zmniejszyć do 130 i piec jeszcze 50 minut. Wystudzić powoli w uchylonym piekarniku.
![Krok 5 - Kremowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowy-sernik5-2.jpg)
Następnie wymieszać składniki na polewę, wylać na wystudzony sernik i wyrównać.
Wstawić do lodówki na całą noc.
![Krok 6 - Kremowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kremowy-sernik6-2.jpg)