Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy sos do makaronu ze szpinakiem i łososiem
Kremowy sos do makaronu ze szpinakiem i łososiem
- proste i smaczne danie rybne
- gotowe w 15 minut
- danie wegetariańskie
- propozycja na piątkowy obiad
- danie bez glutenowe
KROK 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy zamrożony szpinak. Patelnię przykrywamy i dusimy, aż szpinak się rozmrozi, często mieszając. Gdy tak się stanie do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojony na kawałki serek. Dusimy, aż serek się całkiem roztopi.
KROK 2. Dodajemy pokrojonego w kostkę łososia, mieszamy. Dusimy 5 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem według uznania i gotujemy jeszcze około 5 minut na wolnym ogniu.