Przepis i sposób przygotowania na: Kresowe mielone z grzybami w śmietanie
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do odpowiedniego namoczenia. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na maśle klarowanym, a następnie dodajemy oczyszczone oraz pokrojone grzyby* i dusimy je, aż odpowiednio zmiękną. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz śmietanę i dusimy jeszcze przez chwilę. Całość studzimy.
* poza sezonem możemy użyć grzybów z zalewy solnej, ale należy je wcześniej dobrze wypłukać
![Krok 1 - Kresowe mielone z grzybami w śmietanie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kresowe-mielone-z-grzybami-w-smietanie1-2.jpg)
![Krok 2 - Kresowe mielone z grzybami w śmietanie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kresowe-mielone-z-grzybami-w-smietanie2-2.jpg)
![Krok 3 - Kresowe mielone z grzybami w śmietanie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kresowe-mielone-z-grzybami-w-smietanie3-2.jpg)
* Do smażenia możemy wybrać także masło klarowane.
Gotowe mielone świetnie smakują z ziemniaczanym puree oraz surówką z kiszonej kapusty.
Życzę smacznego! :)
![Krok 4 - Kresowe mielone z grzybami w śmietanie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kresowe-mielone-z-grzybami-w-smietanie4-2.jpg)