Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety
Kroki postępowania
Marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,dodać do kiszonej kapusty(przed gotowaniem kapustę należy wypłukać w zimnej wodzie)i gotować do miękkości.
Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, mięso mielone i pieczarki (wcześniej oczyszczone). Ugotowaną kapustę z warzywami, pieczarki, cebulę, przepuścić przez maszynkę lub drobno posiekać ,dodać starty żółty ser i przyprawić do smaku,curry solą i pieprzem.
![Krok 1 - Krokiety foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety32-2.jpg)
![Krok 2 - Krokiety foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety33-2.jpg)
![Krok 3 - Krokiety foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety31-2.jpg)