Przepis i sposób przygotowania na: krokiety a'la lazania
Kroki postępowania
![Krok 1 - krokiety a'la lazania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-ala-lazania1-2.jpg)
![Krok 2 - krokiety a'la lazania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-ala-lazania2-2.jpg)
![Krok 3 - krokiety a'la lazania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-ala-lazania3-2.jpg)
Gdy wierzch będzie się zbyt szybko rumienił - nakrywamy folią aluminiową.
Pod koniec czasu wyłączamy piekarnik i chwilę zostawiamy w piekarniku.
![Krok 4 - krokiety a'la lazania foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-ala-lazania4-2.jpg)
masło | 4 łyżki |
mąka pszenna | 3 łyżki |
mleko 3,2% | 1,5 szkl |
sól i pieprz | 1 szczypta |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 szczypta |
szynka wieprzowa | 500 g |
cebula | 1 szt |
olej | 2 łyżki |
makaron lasagne | 0,5 opakowania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: