Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z jarmużem
Kroki postępowania
liście jarmużu oczyścić z twardych łodyg, poszarpać na kawałki i wypłukać dokładnie. Zblanszować, odcedzić.
![Krok 1 - Krokiety z jarmużem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-jarmuzem1-2.jpg)
Cebulę posiekać w kostkę, wrzucić z masłem do rondelka i zeszklić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć razem chwilę,
![Krok 2 - Krokiety z jarmużem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-jarmuzem2-2.jpg)
![Krok 3 - Krokiety z jarmużem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-jarmuzem3-2.jpg)
Dodać serek (użyłam kremowego serka śmietankowego do kanapek) i dusząc na małym ogniu mieszać, aż składniki się połączą. Doprawić solą i pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. Dusić kilka minut.
Zdjąć z ognia i przestudzić.
![Krok 4 - Krokiety z jarmużem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-jarmuzem4-2.jpg)
Na każdym naleśniku rozsmarować farsz,
![Krok 5 - Krokiety z jarmużem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-jarmuzem5-2.jpg)
![Krok 6 - Krokiety z jarmużem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-jarmuzem6-2.jpg)
Opanierować w jajku i bułce tartej, usmażyć na oleju rzepakowym i odsączyć na ręczniku papierowym.
![Krok 7 - Krokiety z jarmużem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-jarmuzem7-2.jpg)