Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem indyka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Krokiety z mięsem indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-miesem-indyka4-2.jpg)
Bułkę namaczamy w misce z wodą, aby zmiękła i również mielimy. Cebulę szklimy na patelni, dodajemy do mięsa. Dodajemy 1 jajko, majeranek, pieprz i sól (ewentualnie przyprawę do mięsa drobiowego). Wszystko mieszamy.
![Krok 2 - Krokiety z mięsem indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-miesem-indyka3-2.jpg)
Wszystkie składniki na naleśniki przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni (olej lejemy na patelnię tylko do smażenia pierwszego naleśnika, gdyż do ciasta wlaliśmy olej).
Na gotowe naleśnik nakładamy farsz i rozsmarowujemy łyżką. Naleśniki składamy w kopertę. Każdy krokiet obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
![Krok 3 - Krokiety z mięsem indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-miesem-indyka1-2.jpg)
![Krok 4 - Krokiety z mięsem indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-miesem-indyka2-2.jpg)
![Krok 5 - Krokiety z mięsem indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krokiety-z-miesem-indyka0-2.jpg)