Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z ziemniaczano-serowym nadzieniem
Kroki postępowania
Na oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę, ostudzić. Ziemniaki przecisnąć przez praskę.
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
mleko | 1/2 szkl |
woda | 1/2 szkl |
jajko | 2 szt |
młody jęczmień sproszkowany | 2 łyżeczki |
olej | 2 łyżki |
sól | szczypta |
ziemniaki ugotowane | 70 dag |
twaróg półtłusty | 30 dag |
cebula | 1 szt |
szczypiorek posiekany | 2 łyżki |
pomidory suszone Smak | 2 łyżki |
olej | 1 łyżka |
sól i pieprz | do smaku |
jajko | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: