Przepis i sposób przygotowania na: Królewiak z masą grysikową
Kroki postępowania
![Krok 1 - Królewiak z masą grysikową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krolewiak-z-masa-grysikowa4-2.jpg)
![Krok 2 - Królewiak z masą grysikową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krolewiak-z-masa-grysikowa3-2.jpg)
![Krok 3 - Królewiak z masą grysikową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krolewiak-z-masa-grysikowa2-2.jpg)
![Krok 4 - Królewiak z masą grysikową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krolewiak-z-masa-grysikowa1-2.jpg)
![Krok 5 - Królewiak z masą grysikową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krolewiak-z-masa-grysikowa0-2.jpg)
jajko | 5 sztuk |
margaryna | 1 sztuka |
miód sztuczny | 4 łyżki |
mąka | 35 dkg |
cukier | 1 szklanka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
mleko | 2 szklanki |
grysik | 4 łyżki |
margaryna | 25 dkg |
cukier kryształ | 1 szklanka |
aromat śmietankowy | 10 kropli |
sok z cytryny | 3 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
polewa lukrowa | |
cukier puder | 1 szklanka |
masło | 5 dkg |
woda | 3-4 łyżki |
aromat cytrynowy | kilka kropli |
posypka kolorowa | do dekoracji |
woda | 1/2 (przegotowana, letnia) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: