Przepis i sposób przygotowania na: królik z kurkami
Dusić tak mięso przez ok 20 min. Po czym dodać do sosu podsmażone kurki z cebulą pokrojoną w piórka. Dusić tak jeszczcze razem ok. 40 min. Po tym czasie mięsko jest mięciutkie i pyszne.
królik | 1 szt. |
kurki | 250 g |
oliwa | 2 łyżki |
miód pszczeli | 0,5 szklanki |
sos sojowy | 2 łyżki |
sól do smaku | 1 szczypta |
cebula biała | 1 szt. |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1 szczypta |
tymianek | 1 szczypta |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: