Przepis i sposób przygotowania na: Krówka z bananem bez pieczenia lekko solona
Kroki postępowania
Pozostałe mleko zagotować, a następnie połączyć z rozmieszanym budyniem.
Mieszać do zgęstnienia oraz zagotowania się całości i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
(Ugotowany budyń przykryć folią spożywczą, aby na wierzchu nie powstał "kożuszek".)
![Krok 1 - Krówka z bananem bez pieczenia lekko solona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krowka-z-bananem-bez-pieczenia-lekko-solona1-2.jpg)
![Krok 2 - Krówka z bananem bez pieczenia lekko solona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krowka-z-bananem-bez-pieczenia-lekko-solona2-2.jpg)
Na ciastkach rozsmarować 1/2 masy krówkowej, a następnie posypać ją odrobiną soli i kolejno położyć warstwę ciastek, plasterki banana, krem budyniowy, herbatniki oraz rozsmarować pozostały kajmak, który należy oprószyć resztą soli.
Wierzch należy obficie posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
![Krok 3 - Krówka z bananem bez pieczenia lekko solona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krowka-z-bananem-bez-pieczenia-lekko-solona3-2.jpg)
![Krok 4 - Krówka z bananem bez pieczenia lekko solona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krowka-z-bananem-bez-pieczenia-lekko-solona4-2.jpg)