Przepis i sposób przygotowania na: Krówki z mleka skondensowanego.
2. Gotuj na małym najmniejszym możliwym ogniu do uzyskania masy konsystencji trochę gęstszej od budyniu i beżowego koloru.
CZĘSTO MIESZAJ METALOWĄ ŁYŻKĄ !!!
3. Gdy powyższe kryteria zostały spełnione wystarczy przelać masę do metalowej, najlepiej kwadratowej foremki. (UWAGA - Masa ma ok. 180 stopni) wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić, aż do wystygnięcia do temperatury pokojowej lub troszkę większej.
4. Gdy masa krówkowa jest już letnia, należy ją wstawić na noc - ok. 8 - 10 h do zamrażalnika, w celu ułatwienia krojenia i zawijania w papierki.
5. Pokrój masę ostrym nożem (Warto podgrzać go lekko nad palnikiem, bądź ciepłą wodą).
6. Zawiń krówki w ozdobne papierki, bądź pozostały po formie(bądź nowy) papier do pieczenia.
7. SMACZNEGO !!!