Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami
Kroki postępowania
Mąkę przesiewamy do miski z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Dodajemy pokrojone kawałki masła. Siekamy wszystko nożem do połączenia składników. Robimy dołeczek i wbijamy dwa żółtka. Całość szybko zagniatamy. Robimy kulę i chłodzimy w lodówce przez 30 minut.
![Krok 1 - Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-z-kremem-o-smaku-adwocata-i-bezami1-2.jpg)
![Krok 2 - Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-z-kremem-o-smaku-adwocata-i-bezami2-2.jpg)
![Krok 3 - Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-z-kremem-o-smaku-adwocata-i-bezami3-2.jpg)
![Krok 4 - Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-z-kremem-o-smaku-adwocata-i-bezami4-2.jpg)
Krem: Margarynę w temperaturze pokojowej ubijamy na puch. Dokładamy masę krówkową o smaku adwocatowym oraz garść pokruszonych bezów. Całość mieszamy i przekładamy do babeczek. Na górze układamy po małym beziku. Gotowe babeczki chłodzimy w lodówce.
![Krok 5 - Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-z-kremem-o-smaku-adwocata-i-bezami5-2.jpg)