Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z nutą pomarańczy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kruche babeczki z nutą pomarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-z-nuta-pomaranczy1-2.jpg)
![Krok 2 - Kruche babeczki z nutą pomarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-z-nuta-pomaranczy2-2.jpg)
Proszek galaretki zalewamy wrzątkiem 300 ml mieszamy aż sie rozpuści.
Do dwóch takich samy pojemniczków plastikowych będziemy wlewać galaretkę, ale do jednego samą, a do drugiego na dno kładziemy wyfiletowane cząstki pomarańczy i zalewamy by je przykryć, czyli ok 2-3 cm wkładamy do zamrażarki i pilnujemy by nie zamarzło, a dzięki temu prawie natychmiast będziemy wykańczać nasze babeczki.
![Krok 3 - Kruche babeczki z nutą pomarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-z-nuta-pomaranczy3-2.jpg)
Do miski robota dajemy kremówkę i ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i ser mascarpone, miksujemy aż się wszystko połączy, dodajemy skórkę z pomarańczy, taką świeżą niekandyzowaną, przekładamy do rękawa cukierniczego.
![Krok 4 - Kruche babeczki z nutą pomarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-z-nuta-pomaranczy4-2.jpg)
![Krok 5 - Kruche babeczki z nutą pomarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-z-nuta-pomaranczy5-2.jpg)
Na kosteczki galaretki wyciskamy porcję masy, solidną i dekorujemy drobną galaretką bez owoców.
Schładzamy i podajemy, wyszło mi ok 18 szt
![Krok 6 - Kruche babeczki z nutą pomarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-z-nuta-pomaranczy6-2.jpg)