Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z owocami
Masło zimne siekamy nożem albo siekaczką .
Składniki wszystkie przekładamy do miski .
Zagniatamy ciasto kruche
Foremki lekko smarujemy masłem posypujemy bułką tartą.około 20 szt
Ciasto wałkujemy wycinamy krążki wyklejamy foremki.
Ciasto nakłuwamy widelcem .
Tak przygotowane foremki wkładam do lodówki na około 30 minut.
Nagrzewamy piekarnik 175 st i pieczemy babeczki na złoty kolor około 20-25 minut studzimy.
Wyjmujemy z foremek,
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku studzimy.
Dno każdej babeczki smarujemy cienko dżemem wkładamy trochę owoców i zalewamy tężejącą galaretką .
Czekamy aż galaretka zastygnie
Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie mieszamy i zostawiamy aż napęcznieje.
Następnie zalewamy wrzącą wodą mieszamy aż się rozpuści i zostawiamy aż lekko przestygnie .
Wody za każdym razem lejemy tylko trochę.
Ubijamy śmietanę z cukrem jak jest już ubita wlewamy chłodną żelatynę.
Śmietanę wstawiamy na moment do lodówki .
Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego dekorujemy wierzch babeczek
Na górę każdej babeczki dajemy jeszcze po kilka owoców i dekorujemy listkami mięty.
POLECAM!!!!