Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki ze słonym toffee
Kroki postępowania
Mąkę uniwersalną, cukier puder i sodę wymieszać, dodać masło i dokładnie połączyć, ja to robię w malakserze. Następnie dodać żółtko i szybko zagnieść ciasto. Ciastem wylepić metalowe foremki i schować do lodówki.
![Krok 1 - Kruche babeczki ze słonym toffee foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-ze-slonym-toffee1-2.jpg)
Po schłodzeniu upiec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia (około 10-12 minut). Cukierki toffee rozpuścić z mlekiem lub słodką śmietanką w kąpieli wodnej. Polać sosem wystudzone babeczki.
![Krok 2 - Kruche babeczki ze słonym toffee foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-ze-slonym-toffee2-2.jpg)
Na końcu posypać kryształkami soli morskiej. Gotowe, smacznego.
![Krok 3 - Kruche babeczki ze słonym toffee foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-babeczki-ze-slonym-toffee0-2.jpg)