Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciastka z cukrową posypką
Kroki postępowania
Mąkę pszenną, migdałową (u mnie mielone migdały), cukier, sól i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać pokrojone na kawałki masło i połączyć w malakserze do konsystencji mokrego piasku.
![Krok 1 - Kruche ciastka z cukrową posypką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciastka-z-cukrowa-posypka1-2.jpg)
Ciasto odstawić na 1-2 godziny do lodówki.
![Krok 2 - Kruche ciastka z cukrową posypką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciastka-z-cukrowa-posypka2-2.jpg)
![Krok 3 - Kruche ciastka z cukrową posypką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciastka-z-cukrowa-posypka3-2.jpg)
Następnie wycinać dowolne kształty, przenieść na papier do pieczenia. Piec około 8-10 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu zdjąć z blachy, smacznego!
![Krok 4 - Kruche ciastka z cukrową posypką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciastka-z-cukrowa-posypka4-2.jpg)