Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto przekładane masą jabłkową z dodatkiem galarekti
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kruche ciasto przekładane masą jabłkową z dodatkiem galarekti foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-przekladane-masa-jablkowa-z-dodatkiem-galarekti1-2.jpg)
![Krok 2 - Kruche ciasto przekładane masą jabłkową z dodatkiem galarekti foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-przekladane-masa-jablkowa-z-dodatkiem-galarekti2-2.jpg)
![Krok 3 - Kruche ciasto przekładane masą jabłkową z dodatkiem galarekti foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-przekladane-masa-jablkowa-z-dodatkiem-galarekti3-2.jpg)
![Krok 4 - Kruche ciasto przekładane masą jabłkową z dodatkiem galarekti foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-przekladane-masa-jablkowa-z-dodatkiem-galarekti4-2.jpg)
![Krok 5 - Kruche ciasto przekładane masą jabłkową z dodatkiem galarekti foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-przekladane-masa-jablkowa-z-dodatkiem-galarekti5-2.jpg)
![Krok 6 - Kruche ciasto przekładane masą jabłkową z dodatkiem galarekti foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-przekladane-masa-jablkowa-z-dodatkiem-galarekti6-2.jpg)
![Krok 7 - Kruche ciasto przekładane masą jabłkową z dodatkiem galarekti foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-przekladane-masa-jablkowa-z-dodatkiem-galarekti7-2.jpg)
![Krok 8 - Kruche ciasto przekładane masą jabłkową z dodatkiem galarekti foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-przekladane-masa-jablkowa-z-dodatkiem-galarekti8-2.jpg)
![Krok 9 - Kruche ciasto przekładane masą jabłkową z dodatkiem galarekti foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-przekladane-masa-jablkowa-z-dodatkiem-galarekti9-2.jpg)
![Krok 10 - Kruche ciasto przekładane masą jabłkową z dodatkiem galarekti foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-przekladane-masa-jablkowa-z-dodatkiem-galarekti10-2.jpg)
mąka tortowa | 600-700 g |
margaryna | 250 g |
jaja | 3 szt |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
kwaśne mleko | 3-4 łyżki |
cukier waniliowy | 1 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 szklanka do posypania |
tłuszcz do formy | 50 g |
cukier puder | 300 g |
jabłka antonówki | 2 kg |
cukier | 3/4 szklanki |
galaretka cytrynowa | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: