Przepis i sposób przygotowania na: kruche ciasto z malinam i budyniową pianką
Kroki postępowania
Blachę o wymiarach 33 x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta, lekko przyklepać dłonią i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia.
![Krok 1 - kruche ciasto z malinam i budyniową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-malinam-i-budyniowa-pianka1-2.jpg)
Na podpieczony, zimny spód ciasta wyłożyć ubitą pianę. Wyrównać i układać gęsto maliny . Maliny łopatką lekko wepchnąć w pianę. Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta.
![Krok 2 - kruche ciasto z malinam i budyniową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-malinam-i-budyniowa-pianka2-2.jpg)
![Krok 3 - kruche ciasto z malinam i budyniową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-ciasto-z-malinam-i-budyniowa-pianka3-2.jpg)