Przepis i sposób przygotowania na: Kruche jeżynowe babeczki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kruche jeżynowe babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-jezynowe-babeczki1-2.jpg)
![Krok 2 - Kruche jeżynowe babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-jezynowe-babeczki2-2.jpg)
![Krok 3 - Kruche jeżynowe babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-jezynowe-babeczki3-2.jpg)
![Krok 4 - Kruche jeżynowe babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-jezynowe-babeczki4-2.jpg)
![Krok 5 - Kruche jeżynowe babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-jezynowe-babeczki5-2.jpg)
![Krok 6 - Kruche jeżynowe babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-jezynowe-babeczki6-2.jpg)
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
mąka krupczatka | 1 szklanka |
margaryna | 200 g |
żółtko jajek | 2 szt |
cukier puder | 1/2 szklanki |
jeżyny | 200 g |
cukier waniliowy | 3 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 czubata łyżeczka |
mleko | 4 łyżki |
śmietana 30% | 250 ml |
jeżyny | |
mięta | świeże listki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: