Przepis i sposób przygotowania na: Kruche malinowe ciasto z budyniową pianką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kruche malinowe ciasto z budyniową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-malinowe-ciasto-z-budyniowa-pianka1-2.jpg)
![Krok 2 - Kruche malinowe ciasto z budyniową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-malinowe-ciasto-z-budyniowa-pianka2-2.jpg)
![Krok 3 - Kruche malinowe ciasto z budyniową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-malinowe-ciasto-z-budyniowa-pianka3-2.jpg)
![Krok 4 - Kruche malinowe ciasto z budyniową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-malinowe-ciasto-z-budyniowa-pianka4-2.jpg)
![Krok 5 - Kruche malinowe ciasto z budyniową pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-malinowe-ciasto-z-budyniowa-pianka5-2.jpg)
mąka pszenna | 2.5 szklanki |
masło | 250 g |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cukier puder | 3 łyżki |
żółtko jajek | 5 |
białko | 5 |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
cukier drobny | 1 szklanka |
budyń śmietankowy | 2 opakowania |
olej roślinny | 1/2 szklanki |
maliny świeże | świeże lub mrożone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: