Przepis i sposób przygotowania na: kruche paluszki z budyniem
Kroki postępowania
![Krok 1 - kruche paluszki z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-paluszki-z-budyniem2-2.jpg)
Piec 15-20 minut.
![Krok 2 - kruche paluszki z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-paluszki-z-budyniem1-2.jpg)
![Krok 3 - kruche paluszki z budyniem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-paluszki-z-budyniem0-2.jpg)
mąka pszenna | 2 szklanki |
cukier kryształ | 1/3 szklanki |
masło | 150 g |
margaryna | 50 g |
żółtko jajek | 2 |
cukier wanilinowy | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 płaska łyżeczka |
budyń śmietankowy | 1 opakowanie |
mleko | 0,5 l |
cukier puder | |
cukier kryształ |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: