Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z malinami, lekką pianką budyniową i kruszonką
Kroki postępowania
Składniki na ciasto łączymy i zagniatamy. Dzielimy na 2 części, jedną ok. 2/3 ciasta i pozostałą 1/3. Zawijamy w folię i chowamy do zamrażalnika.
![Krok 1 - Kruche z malinami, lekką pianką budyniową i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-z-malinami-lekka-pianka-budyniowa-i-kruszonka1-2.jpg)
Przygotowujemy formę o wymiarach 33x22 cm. Smarujemy masłem i posypujemy mąką albo bułką tartą. Na tarce o grubych oczkach ścieramy większą część ciasta. Podpiekamy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
![Krok 2 - Kruche z malinami, lekką pianką budyniową i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-z-malinami-lekka-pianka-budyniowa-i-kruszonka2-2.jpg)
Gdy podpieczony spód ostygnie robimy piankę budyniową. Ubijamy białka na sztywno, następnie dodajemy stopniowo cukier oraz cukier waniliowy, na końcu wsypujemy budyń. Ubijamy aż cukier i budyń się dokładnie rozpuszczą.
![Krok 3 - Kruche z malinami, lekką pianką budyniową i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-z-malinami-lekka-pianka-budyniowa-i-kruszonka3-2.jpg)
Wlewamy powoli olej i mieszamy do połączenia się składników.
![Krok 4 - Kruche z malinami, lekką pianką budyniową i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-z-malinami-lekka-pianka-budyniowa-i-kruszonka4-2.jpg)
![Krok 5 - Kruche z malinami, lekką pianką budyniową i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-z-malinami-lekka-pianka-budyniowa-i-kruszonka5-2.jpg)
Na maliny ścieramy pozostałą część ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut.
Smacznego!
![Krok 6 - Kruche z malinami, lekką pianką budyniową i kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruche-z-malinami-lekka-pianka-budyniowa-i-kruszonka6-2.jpg)