Przepis i sposób przygotowania na: Kruchości miodowo-pomarańczowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kruchości miodowo-pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruchosci-miodowo-pomaranczowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Kruchości miodowo-pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruchosci-miodowo-pomaranczowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Kruchości miodowo-pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruchosci-miodowo-pomaranczowe3-2.jpg)
Upieczone, przestudzone ciastka zanurzamy w syropie
![Krok 4 - Kruchości miodowo-pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruchosci-miodowo-pomaranczowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Kruchości miodowo-pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruchosci-miodowo-pomaranczowe5-2.jpg)
mąka pszenna | 34 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
oliwa | 280 ml |
cukier | 6 dag |
brandy | 140 ml |
sok z pomarańczy | 4 łyżki |
skórka pomarańczowa | 1 łyżka - otarta |
orzechy laskowe | 3 łyżki - posiekane |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
miód | 4 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
woda | 4 łyżki |
sok z cytryny | 1 łyzka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: