Przepis i sposób przygotowania na: Kruchy kulebiak z mięsem drobiowym
Kroki postępowania
Ciasto wkładamy do woreczka i chowamy do lodówki.
Młode , małe ogórki ścieramy na dużych oczkach tarki. W zależności od ogórków , jeśli mają sporo wody , to należy je lekko odcisnąć. Mięso kroimy na mniejsze cząstki ,łączymy z ogórkiem i namoczonymi i osączonymi jagodami goji , lekko pieprzymy i solimy.
![Krok 1 - Kruchy kulebiak z mięsem drobiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruchy-kulebiak-z-miesem-drobiowym1-2.jpg)
Wzdłuż środka rozkładamy listki lubczyku , następnie nakładamy farsz , całość zwijamy w rulon.
![Krok 2 - Kruchy kulebiak z mięsem drobiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruchy-kulebiak-z-miesem-drobiowym2-2.jpg)
Zrolowane ciasto przekładamy do blaszki , wierzch nacinamy i smarujemy pozostałą połową żółtka rozmąconego z odrobiną mleka.
Pieczemy dość długo , ja w 180 C piekłam ok. godziny.
![Krok 3 - Kruchy kulebiak z mięsem drobiowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kruchy-kulebiak-z-miesem-drobiowym3-2.jpg)