Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik mięsny z pęczakiem
Kroki postępowania
W międzyczasie przygotować warzywa ziemniaki i marchew, obrać, umyć i pokroić w kostkę. Seler naciowy przekroić na pół. Wrzucić warzywa do garnka. Gotować 5 minut.
![Krok 1 - Krupnik mięsny z pęczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik-miesny-z-peczakiem2-2.jpg)
mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić na wrzątek, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować 20 minut.
![Krok 2 - Krupnik mięsny z pęczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik-miesny-z-peczakiem1-2.jpg)
Następnie wsypać kaszę. Dodać soli do smaku (lub przyprawy naturalnej do zup), gotować do miękkości warzyw i kaszy.
![Krok 3 - Krupnik mięsny z pęczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik-miesny-z-peczakiem3-2.jpg)
5 minut przed końcem gotowania wsypać posiekanego pora. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
![Krok 4 - Krupnik mięsny z pęczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik-miesny-z-peczakiem4-2.jpg)
Na talerzach zupę posypac natką pietruszki
![Krok 5 - Krupnik mięsny z pęczakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik-miesny-z-peczakiem5-2.jpg)