Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krupnik owsiany z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 400 gram
udziec z indyka 1300 gram
por zielona część 1 szt
cebula czosnkowa 1 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
ziemniaki 1/2 kg
papryka czerwona 1 duża szt
kasza 250 gram (owsiana)
natka pietruszki 1 pęczek
pieprz
sól
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik owsiany z papryką

Mięso dokładnie umyć, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe i sól. Gotować przez godzinę. Następnie dodać obraną cebulę, liście pora oraz obrane marchewki i pietruszki w całości. Gotować 30 minut. Wyjąć z garnka mięso i warzywa, a wywar przecedzić przez sito.
Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę, dodać do wywaru. Gotować 5 minut. Następnie dodać kaszę owsianą i gotować jeszcze 15-20 minut. Dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Marchewki oraz pietruszki pokroić w plastry i również dodać do zupy.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak