Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z grzybami na białej kiełbasie
Kroki postępowania
Kiełbasę wyjąć, a do wywaru dodać kucharka, lubczyk, ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchewkę i seler pokrojone w plasterki - gotować do miękkości warzyw.
![Krok 1 - Krupnik z grzybami na białej kiełbasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik-z-grzybami-na-bialej-kielbasie1-2.jpg)
Grzyby oczyścić i pokroić w niewielkie kawalki.
W rondlu roztopić masło, włożyć grzyby, przesmażyć stale mieszając.
Dodać pokrojoną kiełbasę i dusić kilka minut.
Dołożyć wyciśnięty czosnek i wymieszać.
![Krok 2 - Krupnik z grzybami na białej kiełbasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik-z-grzybami-na-bialej-kielbasie2-2.jpg)
Dodać kozieradkę i pieprz ziołowy.
![Krok 3 - Krupnik z grzybami na białej kiełbasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik-z-grzybami-na-bialej-kielbasie3-2.jpg)
Podgotować razem kilka minut.
Wlać mleko.
![Krok 4 - Krupnik z grzybami na białej kiełbasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik-z-grzybami-na-bialej-kielbasie4-2.jpg)
![Krok 5 - Krupnik z grzybami na białej kiełbasie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krupnik-z-grzybami-na-bialej-kielbasie0-2.jpg)