Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziany sernik
Kroki postępowania
Tortownicę posmarować tłuszczem i posypać pokruszonymi herbatnikami.
![Krok 1 - Kukurydziany sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kukurydziany-sernik1-2.jpg)
![Krok 2 - Kukurydziany sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kukurydziany-sernik2-2.jpg)
![Krok 3 - Kukurydziany sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kukurydziany-sernik3-2.jpg)
![Krok 4 - Kukurydziany sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kukurydziany-sernik4-2.jpg)
twaróg | 1 kg |
jajko | 3 szt. |
cukier | 25 dag |
cukier waniliowy | 1 szt |
aromat pomarańczowy | 1 szt |
mąka kukurydziana | 10 dag |
kasza manna | 5 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
margaryna | 10 dag |
herbatniki | 1 paczka |
tłuszcz do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: