Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kulki ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż preparowany 3 paczki
cukierki krówki 20 dkg
toffi 20 dkg
iryski 20 dkg
mleko 2 łyżki
kakao 3 łyżeczki
margaryna 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: kulki ryżowe

Na małym ogniu zagotować margarynę, cukierki i mleko. Dodać kakao oraz ryż, wymieszać i lekko przestudzić. Z masy uformować kulki.

Jeśli chodzi o ryż polecam większe paczki. Radzę to robić w dużym garnku bo ułatwia to mieszanie i dodać tyle żeby każde ziarenko było obtoczone w masie. W przypadku formowania dobrze mieć przy sobie miseczkę z wodą dzięki czemu masa nie klei się do rąk i można ochłodzić dłonie bo czasem jest gorąco;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 31.01.2013 10:50
fajny przepis
agnieszka214 31.01.2013 10:12
lubie takie
agnieszka214 31.01.2013 10:12
lubie takie
agnieszka214 31.01.2013 10:12
lubie takie
agnieszka214 31.01.2013 10:12
lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak