Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po indyjsku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kurczak po indyjsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-indyjsku1-2.jpg)
![Krok 2 - Kurczak po indyjsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-indyjsku2-2.jpg)
![Krok 3 - Kurczak po indyjsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-indyjsku3-2.jpg)
![Krok 4 - Kurczak po indyjsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-indyjsku4-2.jpg)
![Krok 5 - Kurczak po indyjsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-indyjsku5-2.jpg)
filet z kurczaka podwójny | 1 szt |
ryż brązowy | 1 woreczek |
czosnek | 3 ząbki |
pomidory | 5 szt |
imbir starty | 2 łyżki |
cebula | 1 szt |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
śmietana 30% | 100 ml |
ocet winny | 2 łyżki |
płatki suszonych pomidorów | 2 łyżki |
bulion | 1 szklanka |
masło klarowane | 2 łyżki |
curry | 2 łyżki |
cynamon | 1 łyżeczka |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1 łyżeczka |
pieprz | do smaku |
sól | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: