Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po kreolsku
Paprykę oczyszczamy , kroimy w paski.
w miseczce mieszamy mąkę , paprykę i przyprawy cajun.
Piersi z kurczaka oczyszczamy , kroimy na kawałki i obtaczamy w przygotowanej mieszance.
W rondelku podgrzewamy odrobinę oliwy , wrzucamy cebulę , czosnek i pokrojoną paprykę.
Smażymy ok. 5 minut cały czas mieszając.
Po tym czasie wsypujemy do tego rondelka resztę przypraw , które pozostały z obtaczania mięsa i podgrzewamy minutę.
Zdejmujemy z ognia i powoli dodajemy przygotowany wcześniej bulion.
Stawiamy z powrotem na ogień i doprowadzamy do wrzenia.
Resztę oliwy rozgrzewamy rozgrzewamy na patelni , obsmażamy mięso na rumiano z dwóch stron.
Zalewamy przygotowanym sosem i na wolnym ogniu gotujemy ok. 5 minut.
Gotowe!