Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po seczuańsku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kurczak po seczuańsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-seczuansku1-2.jpg)
![Krok 2 - Kurczak po seczuańsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-seczuansku2-2.jpg)
![Krok 3 - Kurczak po seczuańsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-seczuansku3-2.jpg)
![Krok 4 - Kurczak po seczuańsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-seczuansku4-2.jpg)
filet z kurczaka | 2 sztuki |
mąka kukurydziana | 2 łyżki |
olej | 1 łyżka |
czosnek | 2 ząbki |
sos sojowy ciemny | 5 łyżek |
biały ocet winny | 1 i 1/2 łyżki |
cukier | 1 łyżeczka |
woda | 1/4 szklanki |
dymki ze szczypiorkiem | 3 sztuki |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1/4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: