Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po włosku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kurczak po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-wlosku1-2.jpg)
![Krok 2 - Kurczak po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-wlosku2-2.jpg)
![Krok 3 - Kurczak po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-wlosku3-2.jpg)
![Krok 4 - Kurczak po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-wlosku4-2.jpg)
Wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny.Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę aby kurczak się zarumienił.
![Krok 5 - Kurczak po włosku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-po-wlosku5-2.jpg)
kurczak | 1,7 kg |
cebula | 2 sztuki |
czosnek | 3 ząbki |
Majeranek suszony Prymat | |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 2 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
chili Prymat | do smaku |
wino białe wytrawne | 1 szklanki |
oliwa | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: