Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurczak w białym winie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 5 szt
olej 3 łyżki
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
oliwki zielone 1 słoik
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
masło
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w białym winie

Udka myjemy osuszamy. Cebule obieramy i kroimy drobno, czosnek siekamy. Na oleju podsmażamy udka na złoto, soląc je pod koniec smażenia. Podsmażone mięso zabieramy z patelni na na tłuszczu po smażeniu podsmażamy cebulę i czosnek. Dolewamy wino i gotujemy kilka minut. Następnie wkładamy z powrotem udka. Dusimy wszywko do miękkości. Po ok 20 min dodajemy oliwki zielone. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku. dodajemy masło.Dusimy jeszcze z 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 13.06.2013 22:33
wspanialy przepis
Marta11 13.06.2013 20:43
fajnz kurcyak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak