Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie śmietanowo-musztardowym
Kroki postępowania
Cebulę kroimy w dużą kostkę i szklimy ją na maśle.
![Krok 1 - Kurczak w sosie śmietanowo-musztardowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-w-sosie-smietanowo-musztardowym1-2.jpg)
Oczyszczoną pierś z kurczaka dzielimy na mniejsze kawałki i oprószamy solą oraz pieprzem. Gdy cebula się zeszkli dodajemy do niej dwie łyżki oleju lub oliwy i smażymy piersi z kurczaka, aż delikatnie się zarumienią.
![Krok 2 - Kurczak w sosie śmietanowo-musztardowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-w-sosie-smietanowo-musztardowym2-2.jpg)
Śmietanę łączymy z musztardą, doprawiamy do smaku solą. Dodajemy do kurczaka, doprowadzamy do wrzenia i dusimy jeszcze przez 1 minutę. Na koniec do sosu dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Całość podajemy z ryżem, makaronem lub purée ziemniaczanym i świeżą surówką.
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Kurczak w sosie śmietanowo-musztardowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-w-sosie-smietanowo-musztardowym3-2.jpg)