Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w szparagach
Kroki postępowania
Doprawić solą, gałka muszkatołową, bazylią i dusić pod przykryciem.
pierś z kurczaka | 50 dkg |
szparagi zielone | 1 pęczek |
szparagi białe | 1 pęczek |
cukinia | 1 szt |
czosnek ząbki | 2 ząbki |
Bazylia suszona Prymat | 1 szczypta |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1 szzczypta |
mleko 3,2% | 2 szklanki |
masło klarowane | 2 łyżki |
masło | 2 łyżki |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
mąka pszenna | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: