Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z fasolą Jaś i papryką
Kroki postępowania
Przygotować marynatę łącząc wszystkie składniki w naczyniu. Z ćwiartek lub udek ściągnąć skórę i przekroić na dwie mniejsze części. Włożyć do marynaty i obtoczyć każdy kawałek kurczaka. Odstawić w chłodne miejsce na około godzinę.
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i smażyć kurczaka na dużym ogniu z każdej strony. Musi być mocno zrumieniony. Przełożyć do brytfanki lub garnka z szerokim dnem.
![Krok 1 - Kurczak z fasolą Jaś i papryką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-fasola-jas-i-papryka1-2.jpg)
![Krok 2 - Kurczak z fasolą Jaś i papryką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-fasola-jas-i-papryka2-2.jpg)
![Krok 3 - Kurczak z fasolą Jaś i papryką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-fasola-jas-i-papryka3-2.jpg)