Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z grzybami mun
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki i mieszamy z łyżką sosu sojowego, pieprzem i mieloną papryką chilli. Na chwilę odstawiamy.
Wszystkie warzywa kroimy w paseczki. Grzyby mun przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i również kroimy w paseczki, zachowujemy wodę, w której się gotowały.
W woku rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka a następnie dodajemy warzywa i grzyby, smażymy chwilę i dodajemy wodę, w której gotowały się grzyby. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chilli.
Gdy warzywa zmiękną dodajemy czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w pół szklanki zimnej wody by zagęścić sos oraz posiekaną dymkę.
Gdy się zagotuje sos jest gotowy.
Podajemy z ryżem.