Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z musie cebulowym z kaszą Bulgur
Kroki postępowania
Do naczynia dodajemy posiekany pęczek natki pietruszki, czosnek, pestki dyni, oliwę z oliwek oraz cukier brzozowy i wszystko rozdrabniamy za pomocą blendera. Całość na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
![Krok 1 - Kurczak z musie cebulowym z kaszą Bulgur foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-musie-cebulowym-z-kasza-bulgur1-2.jpg)
![Krok 2 - Kurczak z musie cebulowym z kaszą Bulgur foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-musie-cebulowym-z-kasza-bulgur2-2.jpg)
![Krok 3 - Kurczak z musie cebulowym z kaszą Bulgur foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-musie-cebulowym-z-kasza-bulgur3-2.jpg)
![Krok 4 - Kurczak z musie cebulowym z kaszą Bulgur foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-musie-cebulowym-z-kasza-bulgur4-2.jpg)
Podczas przygotowywania kurczaka, gotujemy kaszę Bulgur w delikatnie osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki oliwy z oliwek.
Gdy kasza się ugotuje, mieszamy ja z wcześniej przygotowanym pietruszkowym pesto.
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Kurczak z musie cebulowym z kaszą Bulgur foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-musie-cebulowym-z-kasza-bulgur5-2.jpg)