Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z warzywami po pekińsku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kurczak z warzywami po pekińsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-warzywami-po-pekinsku1-2.jpg)
![Krok 2 - Kurczak z warzywami po pekińsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-warzywami-po-pekinsku2-2.jpg)
![Krok 3 - Kurczak z warzywami po pekińsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-z-warzywami-po-pekinsku3-2.jpg)
makaron ryżowy | 20 dag u mnie zielony z tapioką |
filet z kurczaka podwójny | 1 sztuka |
papryka pomarańczowa | 1/2 sztuki |
papryka czerwona | 1/2 sztuki |
fasola szparagowa | 10 strąków |
cukinia | 1 mała sztuka |
bambus pędy | 1 mała puszka |
liść kafiru | 1 sztuki |
mleko kokosowe | 190 ml |
pasta curry | 1 łyżka |
przyprawa chińska | 1/2 łyżeczki |
sos sojowy | 1 łyżka |
olej kokosowy | 3 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
bazylia cytrynowa | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: