Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak zapiekany pod pierzynką z selera
Kroki postępowania
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i przekroić na pół. Ułożyć mięso w dużym naczyniu żaroodpornym.
![Krok 1 - Kurczak zapiekany pod pierzynką z selera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-zapiekany-pod-pierzynka-z-selera1-2.jpg)
Mięso posypać solą i pieprzem oraz słodką papryką. Odstawić do lodówki.
![Krok 2 - Kurczak zapiekany pod pierzynką z selera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-zapiekany-pod-pierzynka-z-selera2-2.jpg)
W tym czasie przygotować pierzynkę. Seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Dodać majonez, doprawić lekko solą i pieprzem i wymieszać.
![Krok 3 - Kurczak zapiekany pod pierzynką z selera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-zapiekany-pod-pierzynka-z-selera3-2.jpg)
Ser żółty zetrzeć i część dodać do selera, wymieszać ponownie.
![Krok 4 - Kurczak zapiekany pod pierzynką z selera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-zapiekany-pod-pierzynka-z-selera4-2.jpg)
Wyjąć mięso z lodówki, wyłożyć pierzynkę selerową, posypać z wierzchu odłożonym serem.
![Krok 5 - Kurczak zapiekany pod pierzynką z selera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-zapiekany-pod-pierzynka-z-selera5-2.jpg)
![Krok 6 - Kurczak zapiekany pod pierzynką z selera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurczak-zapiekany-pod-pierzynka-z-selera6-2.jpg)