Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurki w zalewie curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 2 szklanki
woda 8 szklanek
cukier 6 łyżek
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyzeczki
sól 1/2 łyżeczki
cebula 1/4 główki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
kurki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w zalewie curry

Kurki wyczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie 15 minut. Z pozostałych składników zrobić zalewę, do wyparzonych słoików wkładamy pokrojoną w piórka cebulę następnie wkładamy grzybki do 2/3 wysokości i zalewamy zalewą curry.Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 21.11.2013 22:31
pyszne sa takie kurki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak