Przepis i sposób przygotowania na: Kurkowa z gorgonzolą.
zupę podajemy z ugotowanymi świderkami, posypujemy jeszcze z wierzchu świeżą bazylią i zajadamy.
woda | 1,5 l |
marchew | 1 |
pietruszka | 1 |
por | 1/2 |
seler | 1/2 |
zielona fasolka | 15 dkg |
kurki | 25 dkg |
ser gorgonzola | 10 dkg |
koper świeży | 1 pęczek |
śmietana 18 proc | 1/2 opak. |
makaron świderki | 100 g |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 szt. |
ziele angielskie | 1 szt. |
bazylia | 1 szt. |
Pieprz zielony ziarnisty Prymat | 3-4 ziarna |
oliwa | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: