Przepis i sposób przygotowania na: Kurze udka z jabłkiem
Kroki postępowania
Odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
![Krok 1 - Kurze udka z jabłkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurze-udka-z-jablkiem4-2.jpg)
Układamy w naczyniu żaroodpornym.
![Krok 2 - Kurze udka z jabłkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurze-udka-z-jablkiem2-2.jpg)
Zalewamy bulionem.
![Krok 3 - Kurze udka z jabłkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurze-udka-z-jablkiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Kurze udka z jabłkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurze-udka-z-jablkiem1-2.jpg)
![Krok 5 - Kurze udka z jabłkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kurze-udka-z-jablkiem0-2.jpg)
udka kurczaka | 4 szt |
jabłka | 2 duże |
bulion drobiowy | 1/2 szklanki |
masło | 4 łyżki |
Majeranek suszony Prymat | |
cukier | |
sól do smaku | |
olej roślinny | 150 ml |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: