Przepis i sposób przygotowania na: Kwiatki z rabatki z malinkami
Wałkujemy na cienki placek.Szklanką o szerokim rancie około 10 cm wykrawamy kółka.
Nacinamy nożyczkami w koło krawędż na długośc 1 cm.
Do posmarowanych olejem foremek do babeczek wkładamy kółka.
Smarujemy rozmąconym jajkiem.
Jabłko myjemy i stugaczką do warzyw tniemy cienkie talarki.
Układamy na cieście.
Na jabłkach kładziemy po jednej malinie.
Z reszty ciasta wycinamy kształt liścia,nożem nacinamy "żyłki".
Foremki z "kwiatkami' przekładamy na dużą blaszkę ,obok układamy listki, które posypujemy cynamonem.
"Kwiatki'posypujemy cukrem kryształem.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 175 stopni C do złotego koloru.
Wyjmujemy po upieczeniu i studzimy.
W ciepłym soku malinowym mieszamy żelatynę.
Do każdego "kwiatka" wkładamy listek z ciasta i wlewamy po jednej łyżeczce galaretki.
Zostawiamy do stężenia.