Przepis i sposób przygotowania na: Kwiaty cukinii faszerowane fetą i pomidorami
Kroki postępowania
Wszystkie składniki zmiksować, mleka dodawać stopniowo, tak by ciasto nie wyszło za rzadkie, powinno mieć konsystencję śmietany. Odstawić na 30 minut by mąka spęczniała.
Następnie:
Kwiaty cukinii umyć, delikatnie usunąć słupki, które są gorzkie, ogonki również, ale je odcinałam dopiero po napełnieniu kwiatka, ponieważ z ogonkiem było to wygodniejsze.
Sałatka:
garść rukoli
garść roszponki
niewykorzystana feta i pomidory
łyżka kremowego octu balsamicznego
3 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
łyżka soku z cytryny
Sałatę opłukać, osuszyć i ułożyć na talerzach, rozłożyć pomidory i fetę. Ocet, oliwę, sok z cytryny i przyprawy dokładnie wymieszać i skropić tym sałatę, na to wyłożyć kwiaty i od razu podawać.
Smacznego :)